Salviaa on riittänyt sato-osuuksissa runsaasti, sillä luomupellolla sillä on tärkeä tehtävä myös myös tuholaistorjunnassa. Myös tämän kauden ensimmäisessä sato-osuudessa oli salviakimppu. Salvia kestää hyvin pakastusta ja kuivausta ja tuoreenakin se säilyy muovipussissa jääkaapissa ainakin pari viikkoa.
Salvia on voimakkaan makuinen yrtti ja perinteisesti sitä käytetään mm. lihan maustamiseen. Olen kokeillut onnistuneesti salviaa myös pieninä määrinä salaateissa sekä pestoissa. Tämä raikas sitruunainen salviapasta on uudenlainen tapa käyttää salviaa ja resepti on helppo — yksinkertaista, nopeaa ja maukasta.
Salviapasta
Ainekset (4 annosta):
300 g pastaa
100 g voita tai Eleplant -rasvaa (vegaaninen)
1-2 valkosipulin kynttä
1 nippu salviaa
1 dl pastan keitinvettä
1 sitruunan (luomu) kuori ja mehu tai 2 rkl pullotettua sitruunanmehua
suolaa
mustapippuria
0,5 dl parmesan tai pecorino -juustoraastetta tai ravintohiivahiutaleita
Valmistusohje:
Keita pasta reilussa suolavedessä ohjeen mukaan. Muista ottaa talteen 1 dl pastan keitinvettä.
Pilko valkosipuli ja hienonna salvia.
Sulata rasva pannulla miedolla lämmöllä. Lisää rasvan joukkoon pilkottu valkosipuli ja hienonnettu salvia. Purista tai lisää joukkoon myös sitruunan mehu.
Anna rasvan ruskistua hieman, mutta varo, että se ei pala. Pidä lämpö matalalla.
Sekoita pasta salvia-rasvan joukkoon. Lisää pastan keitinvettä ja sekoita.
Raasta päälle sitruunan kuori (vain keltainen osa, valkoinen on kitkerää) ja sekoita.
Lisää vielä lopuksi joukkoon parmesan- tai pecorinoraastetta tai ravintohiivahiutaleita.
Resepti on mukailtu Kokit ja potit -sivuston reseptistä.
Enjoy!
-Terhi-