Uunifeta on ollut minun suosikki jo pitkään. Nyt keksin lisätä uuniin fetan kaveriksi myös raparperia, jonka päällä on reilusti hunajaa, hieman suolaa ja mustapippuria. Toimii.
Tämä ihana lisuke on hyvää esim. ruokaisan salaatin päällä. Salaattiin kannattaa lisätä vielä jotain makeaa hedelmää, esim. mansikkaa tai viinirypälettä. Olen tehnyt uunifetasta ja uuniraparperistä myös levitettä leivän päälle, muussaamalla ne sekaisin haarukalla.
Karvas, hapan, suolainen, umami ja makea — yhdistelmä njamm.
Uuniraparperi ja uunifeta
Ainekset:
150 - 200g fetaa
100 - 200 g raparperia
öljyä
suolaa
mustapippuria
2 rkl hunajaa
Valmistusohje:
Laita uuni lämpenemään 225 astetta.
Laita vuoan pohjalle loraus laadukasta oliiviöljyä ja sen päälle feta. Lorauta myös fetan päälle oliiviöljyä ja ripottele mustapippuria (ja halutessasi suolaa).
Paista fetaa 10 min.
Lisää vuoan reunoille pilkotut raparperit. Lorauta päälle oliiviöljyä ja ripottele suolaa ja mustapippuria.
Valuta hunaja tasaisesti raparperien päälle.
Paista fetaa ja raparperia vielä 10 min., kunnes feta on hieman paahtunut päältä. Tarvittaessa laita lopuksi uunin grillivastus päälle, jotta feta saa paahteisuutta.
Enjoy!
-Terhi-