Mangoldi on monikäyttöinen ja värikäs kasvis, jota voi käyttää pinaatin tavoin monella tapaa. Mangoldin varsia on eri värisiä, valkoisia, keltaisia ja punaisia. Punainen mangoldi värjää punakaalin tavoin ja tätä ei kannata säikähtää. Yksinkertaisin tapa hyödyntää mangoldia ruoanlaitossa on lienee paistaa sitä kevyesti sipulin kanssa pannulla, eli freesata öljyssä.
Kun päälle lisää hieman kuivattuja karpaloita tai rusinoita tai muita kuivahedelmiä, pehmentää makeus mangoldin pientä karvautta. Paahdetut pinjansiemenet tai cashew-pähkinät tuovat vielä lisää makua ja ravintoaineita.
Paistos sopii sellaisenaan perunan tai riisin tilalla esim. kalan kanssa tai aterian kasvislisukkeeksi.
Mangoldi-sipulipaistos
Ainekset (2-4 annosta):
50 g sipulia (kevätsipulit varsineen)
100 g mangoldia
öljyä
suolaa
mustapippuria
kuivattuja karpaloita tai rusinoita (voit kokeilla myös muita kuivahedelmiä)
paahdettuja pinjansiemeniä tai cashew-pähkinöitä
Valmistusohje:
Pilko sipulit ja mangoldit.
Lisää kuumalle pannulle loraus öljyä. Lisää ensin sipulit ja kuullota pari minuuttia. Lisää heti perään mangoldit ja pyörittele pannulla muutaman kerran sipuleiden kanssa sekaisin.
Lisää ripaus suolaa ja mustapippuria.
Ripottele päälle kuivatut karpalot tai rusinat ja paahdetut cashew-pähkinät.
Vinkki reseptiin saatiin eräältä satomyyntipisteen ja kahvilan asiakkaalta. Kiitos!
Enjoy!
-Terhi-