Kesäkurpitsakausi on kuumimmillaan, ja tämänkin viikon satokassiin poimin yli 2 kg muhkeita ja upeita kesäkurpitsoja. Reseptejä saa siis miettiä ja etsiä taas urakalla.. Nämä kesäkurpitsa-juustopihvit ovat helppo ja nopea tehdä. Ne sopivat tarjoiltavaksi esim. perunoiden ja kastikkeen kanssa, mutta myös eväsleipien väliin. Jos haluat vahvemman makuisia pihvejä, laita osaksi tai kokonaan parmesanjuustoa tai jotain muuta vahvan makuista juustoa. Miedomman makuiset pihvit saat lisäämällä taikinaan raastettua kermajuustoa.

Kesäkurpitsa-juustopihvit (n. 12 kpl)

400g kesäkurpitsaa raastettuna ja puristettuna (1 iso tai 2 pientä kesäkurpitsaa)
100 g juustoraastetta (esim. 50 g parmesania + 50 g kermajuustoa)
1 sipuli varsineen
1-2 valkosipulinkynttä
2 kananmunaa
0,5 dl vehnäjauhoja
0,5 g korppujauhoja
suolaa
mustapippuria
kourallinen tuoretta persiljaa tai muita yrttejä

Raasta kesäkurpitsa ja purista siitä mehut pois.
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna taikinan turvota n. 15 min.
Paista kesäkurpitsapihvit lettupannulla molemmin puolin.
Tarjoile esim. perunoiden ja nokkosmuhennoksen tai riisin ja tsatsikin kanssa.

Yksi annos (3 pihviä) sisältää:
Kasviksia: 100 g (20 % päivän saantisuosituksesta)
Kuitua: 2,0 g (8 % päivän saantisuosituksesta)

Ravintoainelaskelmat:
Energiaa: 747 kJ / 179 kcal
Rasvaa 10,1 g
rasvahapot tyydyttyneet 5,9 g
rasvahapot monityydyttymättömät 0,7 g
Hiilihydraatit imeytyvät 11,5 g
sakkaroosi eli sokeri 0,2 g
Kuitu 2,0 g (8 % päivän saantisuosituksesta)
Proteiini 9,7 g
D-vitamiini 0,4 µg (4 % päivän saantisuosituksesta)
C-vitamiini 30,4 mg (41 % päivän saantisuosituksesta)
A-vitamiini 113,9 µg (13 % päivän saantisuosituksesta)
E-vitamiini 0,8, mg (8 % päivän saantisuosituksesta)
Folaatti (B9-vitamiini) 75,6 µg (25 % päivän saantisuosituksesta)
Tiamiini (B1-vitamiini) 0,23 mg (19 % päivän saantisuosituksesta)
B12-vitamiini 0,4 µg (19 % päivän saantisuosituksesta)
Kalsium 230 mg (29 % päivän saantisuosituksesta)
Rauta 1,6 mg (18 % päivän saantisuosituksesta)

Lähde:
fineli.fi, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylläpitämä elintarvikkeiden kansallinen koostumustietopankki

Reseptin laatija ja kuvat: Terhi Suvilehto