Herkullisen lasagnen voi valmistaa myös ilman pastalevyjä kesäkurpitsaviipaleista. Toki, jos mukaan haluaa enemmän hiilihydraattia, voi osan kesäkurpitsasta korvata perinteisillä lasagnelevyillä (täysjyvälevyt sisältävät enemmän ravintoaineita). Porkkanaraaste puolestaan antaa kastikkeeseen rakennetta ja ns. “piilovitamiineja”, mutta lasagne toimii hyvin myös ilman porkkanaa.

Tämä lasagne on supernopea ja helppo valmistaa, sillä siihen ei tarvita myöskään valkokastiketta, joka joidenkin mielestä on turhan vaativa, haastava ja aikaa vievä valmistaa.

Kesäkurpitsalasagne

3 keskikokoista kesäkurpitsaa
400 g jauhelihaa tai 2 dl härkäpapu-/ soijarouhetta tai osittain molempia
2 purkkia tomattimurskaa
(2 porkkanaa)
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
suolaa
mustapippuria
chili-/cayennepippuria

2 pakettia mozzarellajuustoa
juustoraastetta
maitoa

Esivalmistelut

Viipaloi kesäkurpitsat n. 0,5 cm paksuisiksi viipaleiksi. Nämä korvaavat normaalisti käytetyt lasagnelevyt. Viipaloi myös morrarellapallot ohuiksi viipaleiksi. Raasta porkkanat, mikäli haluat mukaan myös porkkanaraastetta.

Tomaattikastike

Paista jauheliha ja/tai kasviskuutiolla maustetussa liemessä liotettu härkäpapu- tai soijarouhe. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli, valkosipuli ja porkkanaraaste ja kuullota hetken aikaa. Lisää myös tomaattimurska, suola, mustapippuri ja chili-/cayennepippuri. Voit maustaa lopuksi halutessasi myös tuoreella tai kuivatulla basilikalla tai oreganolla. Voit käyttää vaihtoehtoisesti valmiiksi maustettua tomaattimurskaa.

Anna hautua pannulla kannen alla n. 15-20 min.

Lasagnevuoka

Laita öljytyn lasagnevuoan pohjalle tomaattikastiketta, jonka päälle mozzarellaviipaleita. Lado kesäkurpitsaviipaleita vieri viereen lasagnelevyjen tavoin. Tee kolme tällaista kerrosta, päälimmäiseksi kerrokseksi kesäkurpitsaviipaleita ja ihan vähän tomaattikastiketta. Lorauta reunuja pitkin vuokaan hieman maitoa. Älä kaada maitoa lasagnen päälle.

Ripottele lopuksi pinnalle juustoraastetta.

Paista 200°C uunin alatasolla n. 40 min. Alla lasagnen vetäytyä ennen tarjoilua n. 10 min.

Herkullisia ja terveellisiä lasagnehetkiä!

Reseptin laatija ja kuvat: Terhi Suvilehto