Mangoldia, kurpitsaa, lehtikaalia, porkkanaa… Kaupunkilaisten oman pellon viikoittainen satokassi on monipuolinen ja laadukas kattaus satokauden biodynaamisesti viljeltyjä luomukasviksia suoraan Korsosta. Satokausi kestää toukokuusta aina marraskuuhun asti.

Tänä vuonna Kaupunkilaisten oman pellon satoa riittää vielä jaettavaksi noin 30 kotitaloudelle. Kun liityt nyt tai viimeistään elokuun loppuun mennessä, saat jäsenyyden ja loppuvuoden sato-osuuden 400 eurolla (sis. osuusmaksu 70 euroa ja sato-osuus 330 euroa). Jos olet miettinyt liittymistä, nyt on aika! Voit maksaa satomaksun jopa kolmessa erässä*.

 

Miksi elokuussa pitäisi syödä raakana Espanjassa poimittuja tomaatteja, kun lähempää saa parempaa ekologisemmin?

 

Kaupunkilaisten oma pelto on osuuskunta, joka viljelee 3,5 hehtaarin peltoa Korsossa ja jakaa satoa jäsenilleen joka viikko juhannuksesta marraskuuhun. Yli 30 lajikkeen viljelystä vastaavat palkkaamamme ammattipuutarhurit, joiden työtä jäsenet tukevat pienellä vuosittaisella 14 tunnin talkoopanoksella pellolla, sadonjaoissa ja muissa tehtävissä. Sadonjakopisteet sijaitsevat hyvien kulkuyhteyksien päässä pääkaupunkiseudulla.

Kaupunkilaisten oma pelto on ensimmäinen Community Supported Agriculture (CSA) -mallinen kumppanuusmaataloushanke Suomessa. Kumppanuusmaatalous on vastakohta monikansallisten yritysten hallitsemalle ruokamarkkinalle, sillä kumppanuusmaataloudessa luodaan henkilökohtainen suhde viljelijöiden ja kotitalouksien välille.

Kumppanuusmaataloudessa tiedät mistä ruokasi tulee ja miten se on tuotettu ja olet mukana tukemassa kestävää maanviljelyä Suomessa. Näillä valinnoilla vaikutat omalta osaltasi niin Itämeren tilaan kuin ilmastonmuutokseenkin. Samalla nautit huippumaukkaista kasviksista,

Kaupunkilaisten Omalla Pellolla on viisi jakelupistettä Helsingissä ja yksi Korsossa.

Liity heti ja varmista itsellesi ainutlaatuiset luomuherkut loppuvuodeksi: https://holvi.com/shop/omapelto/

Lue lisää: Näin viikoittainen sato-osuus solahtaa lapsiperheen arkeen
Lue lisää: “Talkoominimi tulee tehtyä ihan huomaamatta”
Lue lisää: Huippuravintola käyttää Oman pellon kasviksista naatitkin
Lue lisää: omapelto.fi

*Maksun voi jaksottaa kolmeen erään. Ensimmäinen erä, 180 euroa (jäsenmaksu 70 euroa ja kolmasosa satomaksusta eli 110 euroa), pitää maksaa ilmoittautumisen yhteydessä. Toinen kolmannes satomaksusta (110 euroa) pitää maksaa syyskuun lopussa ja kolmas kolmannes  (110 euroa) lokakuun lopussa.

Lisätietoja:
Galina Kallio
galina.kallio@aalto.fi
+358505897858