Aika: 23.3.2013 klo 14:30 – 16Paikka: Herttoniemen asukastila, Hiihtomäentie 37, Herttoniemi (Herttoniemen jakelupiste).

Esityslista: 1. Kokouksen avaus Olli Repo avasi kokouksen klo 14.50

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin päätösvaltaiseksi ja laillisesti kokoon kutsutuksi. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Olli Repo ja sihteeriksi Kira Varesvuo. Ääntenlaskijoiksi ja pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Risto Törrö ja Kati Laszka. Allekirjoituksiksi hyväksyttiin kokouspöytäkirjan hyväksyminen sähköpostivahvistuksella.

3. Syy kokoontumiselle Kokous 25.1. 9 kohta Päätökset (kokous pöytäkirja luettavissa netissä: http://ruokaosuuskunta.fi/2013/ruokaosuuskunnan-kokous-27-1-2013/) Päätettiin budjetissa pysymisen varmistamiseksi, että helmikuun lopussa satomaksu pitää olla maksettuna 130 osuuskuntalaiselta. Jos tämä tavoite toteutuu, voimme jatkaa nyt sovittujen päätösten mukaan. Muussa tapauksessa kokoonnumme uudestaan ja mietimme miten saamme budjetin kokoon vuodelle 2013. Helmikuun lopussa 101 sato-osuutta oli maksettu. 8.3.2013 saldo on 121.

4. Hallituksen esitykset budjetissa pysymiseen OSA1: Ehdotamme toimintatapoihin muutosta (toimintatavat kokonaisuudessaan alla): - Poistetaan kohdat 4 ja 6 koska osuuskunnan jakeluissa ei olla siirrytty pistejärjestelmään, jota mietittiin vuonna 2011. Päätös: Päätettiin, että poistetaan kohdat 4 ja 6.

- Lisätään kohta: Osuuskuntalainen voi pitää välivuoden, jos maksaa kannatusjäsen maksun 40 €. Tällöin osuuskuntalainen saa jäsenpostia, mutta ei ole oikeutettu sato-osuuteen. Päätös: Osuuskuntalainen voi siirtyä kannatusjäseneksi maksamalla 40 € suuruisen kannatusmaksun. Halutessaan palata takaisin kaupunkilaisten omaan peltoon osuuskuntalaiset ilmoittautuvat ja heidät numeroidaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Päätettiin, että hallitus muotoilee kohdan lopullisen muodon.

- Lisätään kohta: Osuuskuntalaiset voivat muodostaa kimppoja eli jakaa sato-osuuden puolikkaaksi toisen osuuskuntalaisen kanssa. Kimpassa oleva ruokaosuuskuntalainen maksaa puolet sato-osuudesta (vuonna 2013 se on 200 €) ruokaosuuskunnan tilille. Kimpassa olevat ruokaosuuskuntalaiset jakavat sadon keskenään sovitulla tavalla. Vaihtoehtoja on monia: parilliset viikot toiselle ja parittomat toiselle tai jakelupisteestä hakee vain puolikkaan osuuden eli puolet merkitystä sato-osuudesta. Kimpat pitää osuuskuntalaisten itse muodostaa keskenään. FB-ryhmä kaupunkilaisten oma pelto on hyvä paikka muodostaa kimppoja jos tarvetta tulee etsiä sadon jako kavereita. Päätös: Hylättiin osuuskuntalaisten kimppaosuudet. Osuuskuntalaiset voivat sopia keskenään, jos haluavat jakaa oman osuutensa jonkun kanssa, mutta sato-osuus tulee maksaa yhdessä erässä.

5. Hallituksen esitykset budjetissa pysymiseen OSA2: Ehdotamme jos emme saa budjetissa olevaa 160 sato-osuutta myytyä toukokuun 15.5. mennessä, joudumme perimään  lisäosuusmaksua ruokaosuuskuntalaisilta syksyllä. Jos esim. 150 sato-osuutta on myyty niin 10 jäi myymättä. 10 x 400 € = 4000 € tämä summa jaetaan 150 tekee noin 26,6 euroa per ruokaosuuskuntalainen. Päätös: Hallitus tarkentaa ja päättää lopullisesta budjetin kattamisesta, jos tarvittavaa rahasummaa ei saada kasaan.

6. Talkoo-osuus Avataan: Mitä tarkoittaa ja miten voi suorittaa? Päätös: Hallitus muotoilee miten talkoo-osuus kirjataan. Päätös seuraavassa kokouksessa.

7. Muut asiat Vajan rakentaminen Kaupunkilaisten omalle pellolle

Ja käsitellään asiat mitkä ilmoitettu blogin kommenttipalstalla: http://ruokaosuuskunta.fi/2013/kutsu-ylimaaraiseen-osuuskunnan-kokoukseen/ Eli jos haluat että osuuskunnan kokouksessa keskustellaan asiasta niin kirjoita aihe, kommentti, kehitysidea, markkinointiajatus tai palaute yllä olevan linkin kommenttiosioon. Kiitos.

8. Kokouksen päättäminen Kokous päätettiin klo 16.30

Kokouksen vakuudeksi Olli Repo                                     Kira Varesvuo Puheenjohtaja                             Sihteeri

Risto Törrö                                   Kati Laszka Pöytäkirjan tarkastaja                Pöytäkirjan tarkastaja

LIITTEET

TOIMINTATAVAT (18 § Osuuskunnalla on toimintatavat, jotka hyväksytään osuuskuntalasisten kesken.)

1. Jos satomaksut eivät kata toimintaa, ensisijaisesti karsitaan menoista. Jos sekään ei riitä, lisärahoitus on hyväksyttävä osuuskunnan kokouksessa.

2. Osuuskunnan liittymismaksu velvoittaa maksamaan satomaksun eräpäivään mennessä.

3. Jos satomaksua ei maksa eräpäivään mennessä, osuuskunta ei ole velvollinen antamaan sato-osuutta jäsenelle. Satomaksun maksamatta jättäminen katsotaan eroamiseksi osuuskunnasta.

POISTETTU: 4. Satomaksua vastaan saa pisteitä, joita käytetään sadon jakamiseen. Pisteet pitää käyttää viikoittain. 5. Jos itse ei pääse hakemaan viikoittaista satoa, sen voi hakea naapuri, sukulainen, ystävä yms.

POISTETTU: 6. Osaa jakeluun tulevista tuotteista on rajoitetusti per osuuskuntalainen. Pellon antimet pisteytetään sadon mukaan.

Comment