Ruokaosuuskunnan ylimääräinen kokous Lisätty 4.4.2013: Katso kokouksen pöytäkirja

Aika: 23.3.2013 klo 14:30 – 16 Paikka: Herttoniemen asukastila, Hiihtomäentie 37, Herttoniemi (herttoniemen jakelupiste).

Esityslista: 1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

3. Syy kokoontumiselle Kokous 25.1. 9 kohta Päätökset (kokous pöytäkirja luettavissa netissä: http://ruokaosuuskunta.fi/2013/ruokaosuuskunnan-kokous-27-1-2013/) Päätettiin budjetissa pysymisen varmistamiseksi, että helmikuun lopussa satomaksu pitää olla maksettuna 130 osuuskuntalaiselta. Jos tämä tavoite toteutuu, voimme jatkaa nyt sovittujen päätösten mukaan. Muussa tapauksessa kokoonnumme uudestaan ja mietimme miten saamme budjetin kokoon vuodelle 2013. Helmikuun lopussa 101 sato-osuutta oli maksettu. 8.3.2013 saldo on 121.
4. Hallituksen esitykset budjetissa pysymiseen OSA1: Ehdotamme toimintatapoihin muutosta (toimintatavat kokonaisuudessaa alla):

- Poistetaan kohdat 4 ja 6 koska osuuskunnan jakeluissa ei olla siirrtty pistejärjestelmään, jota mietittiin vuonna 2011
- Lisätään kohta: Osuuskuntalainen voi pitää välivuoden, jos maksaa kannatusjäsen maksun 40 €. Tällöin osuuskuntalainen saa jäsenpostia, mutta ei ole oikeutettu sato-osuuteen.
(tämä muutos vähentäisi osuuskunnasta eronneiden määrää ja toisi toiminnalle hieman lisärahoitusta. Budjetillisesti tarkoittaa esim. 10 eroaisi muuten osuuskunnasta on 700 euroa miinusta. Jos saamme heidät pitämään välivuotta se tekee 400 euroa plussaa)
- Lisätään kohta: Osuuskuntalaiset voivat muodostaa kimppoja eli jakaa sato-osuuden puolikkaaksi toisen osuuskuntalaisen kanssa. Kimpassa oleva ruokaosuuskuntalainen maksaa puolet sato-osuudesta (vuonna 2013 se on 200 €) ruokaosuuskunnan tilille. Kimpassa olevat ruokaosuuskuntalaiset jakavat sadon keskenään sovitulla tavalla. Vaihtoehtoja on monia: parilliset viikot toiselle ja parittomat toiselle tai jakelupisteestä hakee vain puolikkaan osuuden eli puolet merkitystä sato-osuudesta. Kimpat pitää osuuskuntalaisten itse muodostaa keskenään. FB-ryhmä kaupunkilaisten oma pelto on hyvä paikka muodostaa kimppoja jos tarvetta tulee etsiä sadon jako kavereita.
(tämä tarkoittaa että jos esim. 8 muuten eroaisi osuiuskunnasta koska sato-osuus on liian iso. Se olisi 560 € miinusta. Jos he jatkavat se on 1600 € plussaa (8x200 €). Plus mahdollisia uusia jäseniä.)
5. Hallituksen esitykset budjetissa pysymiseen OSA2:
Ehdotamme jos emme saa budjetissa olevaa 160 sato-osuutta myytyä toukokuun 15.5. mennessä, joudumme perimään  lisäosuusmaksua ruokaosuuskuntalaisilta syksyllä. Jos esim. 150 sato-osuutta on myyty niin 10 jäi myymättä. 10 x 400 € = 4000 € tämä summa jaetaan 150 tekee noin 26,6 euroa per ruokaosuuskuntalainen.
6. Talkoo-osuus
Avataan: Mitä tarkoittaa ja miten voi suorittaa?
7. Muut asiat
Vajan rakentaminen Kaupunkilaisten omalle pellolle
Ja käsitellään asiat mitkä ilmoitettu blogin kommenttipalstalla.
Eli jos haluat että osuuskunnan kokouksessa keskustellaan asiasta niin kirjoita aihe, kommentti, kehitysidea, markkinointiajatus tai palaute alla olevaan kommenttiosioon. Kiitos.

8. Kokouksen päättäminen

Keskustelua ja kahvit kokouksen jälkeen. Tervetuloa!
Terveisin Ruokaosuuskunnan hallitus

TOIMINTATAVAT 

(18 § Osuuskunnalla on toimintatavat, jotka hyväksytään osuuskuntalasisten kesken.)1. Jos satomaksut eivät kata toimintaa, ensisijaisesti karsitaan menoista. Jos sekään ei riitä, lisärahoitus on hyväksyttävä osuuskunnan kokouksessa.2. Osuuskunnan liittymismaksu velvoittaa maksamaan satomaksun eräpäivään mennessä.3. Jos satomaksua ei maksa eräpäivään mennessä, osuuskunta ei ole velvollinen antamaan sato-osuutta jäsenelle. Satomaksun maksamatta jättäminen katsotaan eroamiseksi osuuskunnasta.4. Satomaksua vastaan saa pisteitä, joita käytetään sadon jakamiseen. Pisteet pitää käyttää viikoittain.5. Jos itse ei pääse hakemaan viikoittaista satoa, sen voi hakea naapuri, sukulainen, ystävä yms.

6. Osaa jakeluun tulevista tuotteista on rajoitetusti per osuuskuntalainen. Pellon antimet pisteytetään sadon mukaan.

Comment