OP_mangoldipiiras Ainekset:

täyte:

  • yksi sadonjaollinen pinaattia
  • 5 suurta mangoldin lehteä
  • 2 sipulia
  • 150 g fetajuustoa
  • 100 g raejuustoa
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa

munamaito:

  • 3 munaa
  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • 1 rkl sokeria
  • pohja: valmis ruisperuna-piirakkapohja tai itsetehty suolainen pohja, (esimerkiksi tällainen), rasvaa tai öljyä vuoan voitelemiseen
  • päälle: juustoraastetta, esimerkiksi edamia

OP_mangoldipiiras2

1. Huuhtele pinaatti ja mangoldi. Poista mangoldista lehtiruodin paksuin osa. Pilko molempien lehdet pieniksi paloiksi.

2. Hienonna sipulit (halutessasi myös valkosipulin kynsi tai pari).

3. Kuumenna pannulla öljyö tai voita. Kuullota ensin sipuleita hetki ja lisää pinaatti ja mangoldi. Freesaa seosta muutama minuutti, kunnes lehdet ovat hiukan pehmenneet. Mausta suolalla.

4. Voitele piirakkavuoka tai irtopohjavuoka. Halkaisijaltaan pienemmässä ja reunoiltaan korkeammassa irtopohjavuoassa piirakasta tulee hiukan mehevämpi kuin perinteisessä matalassa piirakkavuoassa.

5. Painele piirakkapohja vuokaan. Jos käytät valmista pohjaa, noin 2/3 pakettia riittää normaaliin piirakkavuokaan. Levitä kasvistäyte sekä feta ja raejuusto piirkkapohjalle.

6. Valmista munamaito: Riko kananmunien rakenne kulhossa. Lisää maito, jugurtti ja maisteet ja sekoita. Kaada seos vuokaan tasaisesti täytteen päälle.

7. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

8. Paista 225 asteessa noin 35 minuuttia, tai kunnes juusto on hiukan ruskistunut.

9. Piirakka on parhaimmillaan haaleana, noin tunnin-parin päästä paistamisesta. Nauti salaatin seurana!

Comment