image Leikkaa kurpitsasta hattu pois. Poista siemenet, koverra hedelmäliha ja leikkaa se lohkoiksi. Keitä lohkot pehmeiksi kana- tai kasvisliemessä. Siirrä keitos pois liedeltä. Kaada suurin osa vedestä talteen erilliseen astiaan. Soseuta kurpitsalohkot sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa, ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Lorauta halutessasi joukkoon kermaa. Siirrä keitto takaisin liedelle ja mausta: suolaa, tuoretta inkivääriä raastettuna (tai inkiväärijauhetta), ripaus kanelia, juustokuminaa, maustepippuria, pieni hyppysellinen cayennepippuria tai chiliä... Maistele keittoa ja käytä maustamisessa mielikuvitusta! Ripottele keiton pinnalle paahdettuja ja suolattuja (tai soijakastikkeella maustettuja) kurpitsan- tai auringonkukansiemeniä.

Koverretusta kurpitsasta tehdään tietenkin Halloween-lyhty! :)

T. Veera

Comment