Lehdistötiedote 16.12.2023

Kaupunkilaisten oma pelto laajentaa toimintaansa tarjoten uudenlaisen puutarhaharrastuksen Pääkaupunkiseudulle


Kaupunkilaisten Oma Pelto lisää toimintaansa mallin, jossa jokaisella on mahdollisuus oppia viljelemään yhteisessä puutarhassa. Innostava itseviljelymalli on uusi Suomessa.

Kaupunkilaiset voivat nyt ottaa osaa uudenlaiseen puutarhaharrastukseen, joka perustuu jaettuihin viljelypalstoihin. Osuuskunta tarjoaa alustan, jossa jäsenet voivat valita oman palstansa ja hoitaa kasvejaan yhdessä muiden palstalaisten ja viljelijän kanssa. Maanparannukset ja kylvöt hoitaa viljelijä palstalaisten puolesta. Tämä konsepti mahdollistaa kaikille kaupunkilaisille mahdollisuuden osallistua maanviljelyyn ja oppia lisää lähiruoan tuottamisesta.





"Olemme innoissamme uudesta palsta 2.0 konseptista, joka helpottaa kaupunkilaisten mahdollisuutta viljellä itse. Kumppanuusmaatalous yhdessä yhteisen ruokaosuuskunnan kanssa tarjoaa erinomaisen ympäristön kestävän maatalouden edistämiselle, ja uskomme voivamme tuoda arvokasta osaamista kaupunkilaisille satokauden aikana. Kaupunkilaisten Oma Pelto pyrkii jatkuvasti innovoimaan ja parantamaan ruoan tuotantoa kestävällä tavalla.” Olli Repo, ruokaosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja



Kaupunkilaisten Oma Pelto - Kumppanuusmaataloutta edistävä toimija

Herttoniemen Ruokaosuuskunta on yhteisöllinen organisaatio, jonka tavoitteena on edistää kestävää maanviljelyä ja tarjota kaupunkilaisille mahdollisuus osallistua ruoantuotantoon. Ruokaosuuskunta hallinnoi Kaupunkilaisten Oma Pelto kumppanuusmaatiloja, joita on Herttoniemessä ja Vantaan Korsossa. Ruokaosuuskunta on perustettu 2011 ja se on Suomen ensimmäinen kumppanuusmaatila Suomessa. Sato-osuuden pellolta voi ostaa myös valmiiksi kerättynä tai itsepoimintana.

Malli perustuu Saksassa suosittuu Meine Ernte -malliin.


Liity mukaan viljelyinnostukseen

Kaupunkilaisten Oma Pelto kutsuu kaikki kiinnostuneet mukaan tähän uudenlaiseen puutarhaharrastukseen. Liittyminen osuuskuntaan avaa mahdollisuuden kokea yhteisöllisyyden voima, oppia uutta maanviljelystä ja nauttia oman käden jäljellä kasvatetuista herkuista.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Olli Repo
yksi perustajajäsenistä ja hallituksen puheenjohtaja
0505715032
olirepo@gmail.com (kyllä, olli yhdellä l:llä)

Herttoniemen Ruokaosuuskunta
Kaupunkilaisten Oma Pelto
Herttoniemi + Korso
www.omapelto.fi