logo_ROK.jpg
Ruokaosuuskunta on vuonna 2011 perustettu, 100% osuuskuntalaisten omistama voittoa tavoittelematon organisaatio. Osuuskunnan tavoitteena on luoda uudenlaista, kestävää ja monipuolista ruoantuotantoa ja ruokakulttuuria. Rahoitamme toimintamme joukkorahoituksella: myymme sato-osuuksia ennakkoon ruokaosuuskunnan jäsenille. Ruokaosuuskunta ei saa eikä hae maataloustukia maanviljelyyn. Yritämme luoda maanviljelykseen, niin ekologisesti ja sosiaalisesti kuin taloudellisestikin kestävän mallin.Haluamme tietää, mistä ruokamme tulee ja kuka sen viljelee.
Haluamme puhtaita ja hyvältä maistuvia raaka-aineita. Viljelemme biodynaamisesti; meillä on luomu- ja Demeter-merkit. Kasvattamalla itse oman ruokamme olemme lisänneet tietoisuutta ruoan tuotantoon ja kulutukseen liittyvistä laajemmista kysymyksistä.
Missiomme on jakaa osaamista ja ymmärrystä kestävästä kumppanuusmaataloudesta ja ruokakulttuurista sekä edistää yhteisöllistä kulttuuria ja jakamistalouden ideaa. Lunastamme tämän teoilla ja konkreettisilla esimerkeillä. Kannustamme vuosittain saamaan kaikki jäsenet vierailemaan osuuskunnan ‘Kaupunkilaisten omalla pellolla’ ja osallistumaan omien mahdollisuuksien puitteissa yhteiseen toimintaan. Haluamme innostaa ihmisiä itse toimimaan yhteisen asioiden puolesta ja osoittaa, että yhdessä tekemällä voi vaikuttaa haluamiinsa asioihin.Mottomme on: Kun tehdään itselle, on fiksumpaa tehdä hyvin. Kun teemme asioita 180 osuuskuntalaisen kanssa, ovat läpinäkyvyys ja avoimuus toiminnassa lähtöedellytyksiä. Ympäristöstä huolehtiminen ja sosiaalinen kestävyys ovat meille toimintaamme ohjaavia periaatteita. Etsimme ja kokeilemme uusia ekologisempia ratkaisuja toiminnassamme. Tuemme toiminnallamme myös pieniä paikallisia yrityksiä.

Ruokaosuuskunta hallinnoi myös Suomen suurinta ruokapiiriä. Herttoniemen ruokapiiri ennakkotilaa kausiruokaa suoraan tuottajilta ilman välikäsiä. Suurin syy olla ruokapiirissä on paikallisten / pientuottajien tukeminen suoraostoilla. Ruokapiiri on julistautunut geenimuuntelusta vapaaksi alueeksi.

Osallistumme aktiivisesti yhteiskunnalliseen keskusteluun kestävämmästä ruoan tuotannosta ja rakennamme yhteyksiä uudenlaisen kestävän ruoantuotannon tekijöihin myös kansainvälisesti.

Think global, act local! Ajattele isosti, toimi paikallisesti.

Comment