Kun perustimme Kaupunkilaisten Oma Pelto vuonna 2011 niin viljelyn aloittaminen oli vaikeaa. Ensin piti löytää sopivan matkan päästä pelto. Sinne piti rakentaa kastelujärjestelmä, tiet, varastot, työkalut sekä sähköt pellolle.

Nyt haluamme tarjota uusille viljelijöille mahdollisuuden helpompaan aloitukseen Vantaan Korsossa. Pystymme tarjoamaan Luomu & biodynaamisen peltomaan ja valmiiden viljelypenkkien lisäksi käyttöösi kompostia, harsoja, mypexkankaita, työkaluja, työkoneita, varastoja, laatikoita, pesupisteen, kauppakunnostuspisteen, kylmävaraston ja aidat. Nyt sinulla on mahdollisuus päästä aloittamaan viljely ilman suuria investointeja ja riskejä, sekä kokeilemaan kauppapuutarhan pitämistä.

Oma Pelto on ekosysteemipalvelu uusille viljelijöille. Meidän tavoitteena on tuoda uudella tavalla yhteen uudet viljelijät, jotka haluavat kokeilla maatilan pyörittämistä. Oman Pellon viljelijähautomo tarjoaa matalan kynnyksen aloittaa oma yritys. Oma Pelto on tukemassa uusien ideoiden jalostamista, toteuttamista ja kasvua. Palvelut ovat avoimia kaikille ruokaosuuskunnan jäsenille, jotka ovat kiinnostuneet oman tilan perustamisesta.

Etsimme uusia viljelijöitä, jotka haluaisivat kokeilla vihannesten viljelyä omalla pellolla. Ota yhteyttä ja jaa viestiä viljelymaata etsiville viljelijöille.

Tule toteuttamaan haaveesi kanssamme Farm-in-Farm mallilla!

Kuvan jälkeen lisätietoa mallista ja tilan fasiliteeteista.

Pelkkä viljelyalue ei varmista onnistunutta satoa. Siihen tarvitaan myös välttämättömiä työkoneita ja muita edellytyksiä. Katso mitä kaikkea viljelysopimus pitää sisällään. Tämä myös mahdollistaa, että pääset kokeilemaan ammattimaisempaa viljelyä pienemmillä alkuinvestoinneilla.

  • Kaupunkilaisten Oma Pelto, Anttilantie 11, 01450 Vantaa. Keskeinen sijainti ja hyvät kulkuyhteydet. Pellolle pääsee helposti myös julkisilla. Pelto sijaitsee kävelymatkan päässä Korson juna-asemasta.

  • Lainattavia työkoneita ovat mm. kylvökone, työntöhara, erilaiset käsiharat, broadfork…

  • ja siihen liitettävät työkoneet; vihermurskain, jyrsin ja penkkien tekokone. Tarkemmat tiedot: BCS 740 Two Wheel Tractor HONDA GX390 12 hp + rotovator 80 cm + PDR Precision Depth Roller BCS 80 cm Roller + BCS BLADERUNNER 75 cm Flail Mower for Two Wheels Tractors + BERTA rotary plough for two wheels tractors + Quick coupling BCS

  • Pellolle on mahdollisuus johtaa kasteluvesi viereiseltä lammelta.

  • Pellolla on kylmiökontti (6m x 2,5m). Valmista satoa voi säilyttää moottoroidussa konttikylmiössä.

  • Vihannesten pesu- ja kauppakunnostuspiste takaa laadukkaat myyntituotteet.

  • Viljelyalue on aidattu, jotta peurat ja jänikset eivät pääse syömään satoasi.

  • Käytettävissä hevosenlantakompostia, jota on aumakompostoitu pellolla.

  • Käytössä pieni varasto, jossa mahdollista säilyttää omia tarvikkeita yms.

  • Voit markkinoida vihanneksia luomu ja demeter laatuisina, joka on todella hyvä kilpailuetu.

Sinulla pitää olla viljely kokemusta. Sinun täytyy sitoutua ja tuntea luonnonmukaisen viljelyn periaatteet.

Vapaana olevat viljelyalueet (katso ylhäällä olevasta kartasta sijainnit):
Nykulla pikkurinne
Lohko 13: sisältää 10 x 20 metri pysyväviljelypenkki, hinta 400 € + 24% alv / vuosi
Lohko 14: sisältää 10 x 20 metri pysyväviljelypenkki, hinta 400 € + 24% alv / vuosi
Lohko 15: sisältää 5 x 20 metri pysyväviljelypenkki , hinta 200 € + 24% alv / vuosi

Nykulla asunnot
0,16 hehtaaria, 2 viime vuotta viherlannoituksella huom. ei aitoja alueen ympärillä, hinta 750 € + 24% alv / vuosi

Haluamme auttaa ja tukea viljelijöitä. Luodaan yhdessä malli, jossa useat pienviljelijät voivat omina yrittäjinä luoda pellolle yhteisön, joka helpottaa viljelyssä, markkinoinnissa sekä suoramyynnissä.

Emme ole kuulleet, että tälläistä mallia olisi vielä maanviljelyssä. Malli on kuitenkin tuttu startup maailmasta, jossa on erilaisia kiihdyttämöitä sekä hautomoja auttamassa yrityksiä alkuun. Nyt haluamme auttaa samalla idealla uusia viljelijöitä aloittamaan oman yrityksen.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä:
ruokaosuuskunta@gmail.com
tai soita 050 571 5032

Olli Repo,
yksi perustajajäsenistä sekä hallituksen puheenjohtaja.

Kaupunkilaisten Oma Pelto on yhteiskunnallinen yritys, jonka omistaa Herttoniemen Ruokaosuuskunta. Osuuskunnan jäsenenä on yli 200 kotitaloutta. Kaupunkilaisten Oma Pelto on Suomen ensimmäinen kumppanuusmaatila. Osuuskunta on perustettu vuonna 2011.

Farm with Us

ps. Etsimme myös lampuria, joka pystyisi tuomaan kesäksi lampaita hoitamaan tilan perinnebiotooppia. (Edit: Lampuri löytynyt)