Monelle paikalliselle itä-helsinkiläiselle tulee yllätyksenä, että aivan vieressä on luomutila. Eikä mikään tavallinen maatila vaan uusi kumppanuusmaatalouteen perustuva tila. Avasimme uuden Herttoniemen kartanon alueella sijaitsevan pellon toiminnan torstaina 4.8.2022. Jatkossa Herttoniemen kartanon viljelyistä vastaa Herttoniemen ruokaosuuskunta, jonka omistaa yli 200 kotitaloutta.

Stadin puutarhurin toiminta päättyi Herttoniemen kartanolla ja viljelijät Emily& Tom ovat perustaneet uuden tilan Porvooseen. Avajaisten yhteydessä vietettiin siis myös läksiäisiä. Ennen peltokierrosta kuulimme pellon historiaa 10 vuoden takaa, jolloin viljelijä Jan Liesaho aloitti luomuviljelyt Herttoniemen kartanolla. Lopuksi Olli Repo yksi ruokaosuuskunnan perustajajäsenistä esitteli Herttoniemen oman pellon ja kierrätti yleisöä pellolla.

Kumppanuusmaataloudessa sitoudutaan ennakkkoon koko satokauteen. Satomaksuilla pystytään palkkaamaan pelloille viljelijä hoitamaan yhteistä maatilaa. Jäsenet mahdollistavat monipuolisen ja ympäristöystävällisen viljelytavan. Puhtaat paikalliset raaka-aineet suoraan omalta pellolta. Jäsenet jakavat myös viljelijän kanssa viljelyyn liittyvää riskiä. Opimme jäseninä myös mistä ruokamme tulee ja kuka sen maille kasvattaa.

 



Hei! Olen Anniina, Herttoniemen Oman Pellon uusi viljelijä. Vastaan peltojen hoidosta ja sadonkorjuista. Tulen olemaan itsepoiminta-aikoina paikalla auttamassa ja neuvomassa aina tarpeen mukaan. Tervetuloa mukaan kumppanuusmaataloustoimintaamme!
— Puutarhuri Anniina, Herttoniemen Oma Pelto

Ja uusi viljelijä Anniina aloitti pellolla. Alla esimerkkinä satokauden viikon sato-osuus.

Testasimme myös uutta itsepoimintamallia avajaisten yhteydessä. Jäsenenä et tarvitse mitään ennakko tietoja / taitoja. Viljelijä aina ohjeistaa ja opettaa itsepoiminnassa mitä ja miten sato kerätään. Emme opeta mitään, mutta emme voi mitään jos jäsenet samalla myös oppivat viljelystä ja ruuan kasvatuksesta. Kovasti olivat ensimmäiset jäsenet ja kokeilijat tyytyväisiä itsepoimintamalliin.

Avajaisissa myös avattiin pellolle uusi kesäkahvila. Muurinpohjalettuja ja muita herkkuja on tarjolla jatkossakin.

Osta sato-osuus kaudelle 2022. Nyt pääset kokeilemaan itsepoiminta satokautta (288 €) ilman osuus- ja liittymismaksua (170 €). Kokeile ensimmäinen satokausi ilman jäsenyyttä ja jos tuntuu hyvältä niin liity vasta ensi vuonna osuuskuntaan.

Satokauden voit ostaa kätevästi Uudenmaan ruoka foodhubin sesonkisopimuksella. Alla olevasta napista pääset sivustolle. Rekisteröidy / kirjaudu palveluun. Avaa etusivulta sopimukset kohta ja etsi sieltä SATOKAUSISOPIMUS HERTTONIEMEN PELLOLTA. Lisää satokausi 2022 sopimukseen ja tee sopimus. Katso videoohjeet tästä. Sopimus maksetaan valitsemastasi verkkomaksulla. Tervetuloa mukaan!

Seuraava pellon esittelykierros on keskiviikkona 17.8. klo 16-18. Tervetuloa pellolle tutustumaan ja vaikka tekemään testikokeilu itsepoimintamallista a 30 €. Katso kierrosajat ja lisätiedot linkistä fb-tapahtumaan: