Kasvukausi 2018 on Kaupunkilaisten Oman Pellon 8. viljelykausi. Pellon maata hoitavat tuttuina Heidi Hovi, Orest Lazepka, Sandro Wüthrich, Pentti Okkonen sekä lisäksi uusi hortonomi, puutarhuri Kirsi Keltti. Laitevastaava Pentti aloittaa työnsä pellolla toukokuun alussa osa-aikaisena. Pentti on kaudella 2018 toukokuusta kesäkuun loppuun saakka auttamassa muokkaus- ja istutustöissä parina päivänä viikossa, sekä lyhyen jakson alkusyksystä. Puutarhuri Sandro tulee pellolle takaisin kesätöihin kesäkuusta elokuulle. Hortonomi, Heidi on myös tällä kaudella osa-aikaisena työntekijänä, parina päivänä viikossa. Maanantaisin hän on pellolla neuvomassa ja ohjeistamassa kyseisen viikon toimintaa, sekä torstaisin tekemässä etätöitä byrokraattisten papereiden parissa. Orest ja Kirsi aloittavat työnsä pellolla huhtikuun alusta ja ovat marraskuun loppuun saakka. He hoitavat pääsäntöisesti viljelyn, sadonkorjuun ja harjoittelija- sekä vierailijaryhmien opastamisen pellolla . 

Ruokaosuuskunnan pellolla tehdään viljelytöitä arkipäivisin klo 8-16 sekä talkooiltoina ja viikonloppuina. Pelto tarjoaa virkistävää puutarhatoimintaa ja maan hoitoa sekä yhteiseen ruoan tuotantoon osallistumista lähiympäristöstä huolehtien. Puutarha- ja luonnonvara-alan opiskelijat sekä koululaisnuoret työssäoppivat monipuolista luomuviljelyä pellolla. Lisäksi ruokaosuuskuntalaiset osallistuvat oman ruokansa tuotantoon mm. talkoilemalla pellolla.

Viljelysuunnitelma 2018 Lohkokartta

Biodynaamisesti viljelty Oma pelto sijaitsee Vallinojalla, Vantaan steiner-koulun kupeessa. Pellolla viljellään luonnonmukaisesti sekä monimuotoisesti vihanneksia ja viljelykiertoon kuuluu maata parantavaa viherlannoitusta. Tälle kasvukaudelle on tehty iso viljelysuunnitelma. Vihannesten laji- ja alamäärä on jälleen iso. Pellon lisäksi tilaan kuuluu Mustosen monivuotinen virkistyspuutarha kasvihuoneineen. Puutarha sijaitsee Tussinkosken luonnonsuojelualueen kupeessa noin kilometrin päässä pellosta.

Vuonna 2018 sadonjakelupäivät muuttuvat tiistaiksi ja keskiviikoksi. Viikoittaiset sadonjaot alkavat juhannusviikolla, jäävät heinäkuussa kolmen viikon tauolle ja jatkuvat heinäkuun lopulla marraskuun loppuun saakka. Sadonjaon luomuvihannekset muuttuvat kauden mukaan ja osuuskuntalaiset syövät tuoretta ja puhdasta biodynaamista sesonkisatoa.

Oman pellon työkalenteri

Oman pellon työkalenteri

Oman pellon töitä voi seurata kalenterista, joka löytyy yhteystiedoista.  Kalenterimme ja aikataulumme muuttuvat säiden sekä koneiden toiminnan mukaan. Teemmehän töitä luonnon parissa. Isoja viikonlopputalkoita on kerran kuussa ja iltatalkoita(PeltoGym) on kerran viikossa toukokuusta alkaen. Pellolle saa tulla auttamaan aina, kun intoa on. Peltopuhelimeen voi soittaa ma – pe klo 8 – 16 sekä talkoo-aikoina.