Kasvukausi 2017 on Kaupunkilaisten Oman Pellon 7. viljelykausi. Pellon maata hoitavat tuttuina Heidi, Sandro, Pentti sekä lisäksi kaksi uutta puutarhuria. Laitevastaava Pentti Okkonen aloittaa työnsä pellolla pääsiäisen jälkeen ja työskentelee pellolla marraskuun loppuun saakka. Puutarhuri Sandro Wüthrich tulee pellolle takaisin kesätöihin kesäkuusta elokuulle. Hortonomi, vastuuviljelijä, Heidi Hovi vastaa peltojen toiminnasta maaliskuusta kesäkuun loppuun. Uudet puutarhurit Tau Lehto sekä Orest Lazepka aloittivat työnsä pellolla huhtikuun alusta ja työskentelevät pellolla loppusyksyyn saakka. Ruokaosuuskunnan pellolla tehdään viljelytöitä arkipäivisin klo 8-16 sekä talkooiltoina ja viikonloppuina. Pelto tarjoaa virkistävää puutarhatoimintaa ja maan hoitoa sekä yhteiseen ruoan tuotantoon osallistumista lähiympäristöstä huolehtien. Puutarha- ja luonnonvara-alan opiskelijat sekä koululaisnuoret työssäoppivat monipuolista luomuviljelyä pellolla. Lisäksi ruokaosuuskuntalaiset osallistuvat oman ruokansa tuotantoon mm. talkoilemalla pellolla.

Biodynaamisesti viljelty Oma pelto sijaitsee Vallinojalla, Vantaan steiner-koulun kupeessa. Pellolla viljellään luonnonmukaisesti sekä monimuotoisesti vihanneksia ja viljelykiertoon kuuluu maata parantavaa viherlannoitusta. Tälle kasvukaudelle on tehty iso viljelysuunnitelma. Vihannesten laji- ja alamäärä on jälleen iso. Pellon lisäksi tilaan kuuluu Mustosen monivuotinen virkistyspuutarha kasvihuoneineen. Puutarha sijaitsee Tussinkosken luonnonsuojelualueen kupeessa noin kilometrin päässä pellosta. Tänä vuonna ruokaosuuskunta viljelee lisäksi uutta Longinojan peltoa, joka sijaitsee Malmilla ja jossa on tarkoitus toteuttaa Perho Liiketalousopiston kestävän kehityksen opetussuunnitelmaa.

Vuonna 2017 sadonjakelupäivät muuttuvat keskiviikoksi ja torstaiksi. Viikoittaiset sadonjaot alkavat juhannusviikolla, jäävät heinäkuussa kolmen viikon tauolle ja jatkuvat heinäkuun lopulla marraskuun loppuun saakka. Sadonjaon luomuvihannekset muuttuvat kauden mukaan ja osuuskuntalaiset syövät tuoretta ja puhdasta biodynaamista sesonkisatoa.

Oman pellon työkalenteri

Oman pellon työkalenteri

Oman pellon töitä voi seurata kalenterista, joka löytyy yhteystiedoista.  Kalenterimme ja aikataulumme muuttuvat säiden sekä koneiden toiminnan mukaan. Teemmehän töitä luonnon parissa. Isoja viikonlopputalkoita on kerran kuussa ja iltatalkoita(PeltoGym) on kerran viikossa toukokuusta alkaen. Pellolle saa tulla auttamaan aina, kun intoa on. Peltopuhelimeen voi soittaa ma – pe klo 8 – 16 sekä talkoo-aikoina.