ONKO PAKKO OSALLISTUA TALKOISIIN?

Vuoden talkoominimi on jäsenille 14 tuntia / jäsenyys. Ruokaosuuskunta on nimenomaisesti osuuskunta, jonka jäsenet takaavat talkoominimillään yhteisöllisen toimintatavan, eikä kukaan yksittäinen jäsen kuormitu liikaa.

Talkoo-osuutensa voi suorittaa osallistumalla yhden tai useamman osuuskunnan työryhmän toimintaan. Mieti siis, mitä juuri osaat ja tarjoa apuasi! Voit kutsua talkoisiin myös ystäviä tai perheenjäseniä. Auttavia käsiä ei ole koskaan liikaa. Peltotalkoisiin voit ottaa myös lapset mukaan.

Ellei talkootyöhön osallistuminen jostain syystä lainkaan onnistu, jäsen voi suorittaa talkoominiminsä myös kokonaan tai osittain rahalla. 140 e (14 x10 €) maksun maksettuaan jäsen on kokonaan vapautettu talkoista. Esim. 50 e maksamalla talkoominimiksi jää 9 (yhdeksän) tuntia. Talkoomaksun voi maksaa joko keväällä tai syksyllä.

KUINKA USEIN TALKOITA ON PELLOLLA?

Kasvukauden aikana talkoita pidetääntarpeen mukaan. Keväällä on istutusta, kesällä kitkentää ja viimein myös sadon korjuuta. Kesäkaudella peltotalkoita on viikoittain. Kun sadon jakelu alkaa, on myös jakelupaikoissa talkoot joka viikko, sillä sadon jako hoidetaan talkootyönä.

Peltotalkoista ilmoitetaan aina erikseen ja voit osallistua silloin kun sinulle sopii.

VOINKO PITÄÄ VÄLIVUODEN?

Kyllä. Jos haluat jostain syystä pitää välivuoden, voit ilmoittaa asiasta hyvissä ajoin sähköpostilla osoitteeseen ruokaosuuskunta@gmail.com. Välivuoden pitäjiltä veloitetaan 40€. Välivuoden pitäjät voivat osallistua kaikkiin juhliin, talkoisiin ja muihin tapahtumiin, mutta he eivät ole oikeutettuja sadonjakoon.

MIKÄ ON PUOLIKAS SATO-OSUUS?

Puolikas sato-osuus on joka toinen viikko haettava sato-osuus. Voit valita parittoman tai parillisen jakokerran, jolloin haet sato-osuutesi sadonjakelupisteistämme. Puolikas sato-osuus sopii hyvin opiskelijoille, sinkuille ja heille, jotka haluavat tutustua ruokaosuuskuntaan ensin pienemmällä investoinnilla.

SAANKO MYYDÄ OSAKKUUTENI JOLLEKIN TOISELLE?

Osakkuuden (jäsenyyden) voi myydä eteenpäin. Tämän kaltaisessa tilanteessa täytyy osakkuuden ostaja etsiä itse. Maksuaikataulusta voi sopia suoraan ko. henkilön kanssa. Osuuskunnalle riittää, että osakkuuden vanha omistaja lähettää uuden omistajan yhteystiedot sähköpostilla osoitteeseen  ruokaosuuskunta (at) gmail.com .

Toinen vaihtoehto on myydä vuoden sato-osuus jollekin ystävälleen, jolloin osakkuus säilyy varsinaisella jäsenellä. Myös sato-osuuden myymisestä on ilmoitettava osuuskunnalle. Näin sato-osuuden noutaja saa sadonjakoa, talkoita yms. koskevan jäsenpostin.

VOIKO YHDEN OSAKKUUDEN OMISTAA USEAMPI HENKILÖ?

Kyllä. Osakkuuden voi omistaa millainen porukka vain. Yhden omistajista tulee olla osakkuuden virallinen omistaja ja muut liitetään jäsentiedotusrekisteriin. Yleensä esimerkiksi perheestä vain yksi henkilö on osakkuuden virallinen omistaja, mutta myös perheenjäsenet voivat osallistua talkoisiin jne. Jäsentiedotusrekisteriin pääsee mukaan ilmoittamalla tietonsa osoitteeseen ruokaosuuskunta (at) gmail.com . Mainitse viestissä mihin porukkaan/ perheeseen kuulut ja kuka on virallinen jäsen.

EN PÄÄSE AINA HAKEMAAN SATOA. SAANKO TOISELLA KERTAA KAKSINKERTAISEN OSUUDEN TAI VOINKO LÄHETTÄÄ KAVERIN HAKEMAAN?

Jäsenet ilmoittautuvat hakemaan satoaan tietystä jakopaikasta. Ilmoittautuminen on lähtökohtaisesti voimassa koko satokauden, mutta tarvittaessa voit muuttaa sadon hakupaikkaa tilapäisesti tai pysyvästi. Kysely jakopaikasta lähetetään jäsenille satokaudella viikottain.

Jos et pääse hakemaan, voit pyytää  jotakuta kaveriasi noutamaan osuutesi. Jos jätät hakusi väliin, seuraavalla kerralla et kuitenkaan saa kaksinkertaista osuutta. On tärkeää, että tiedämme joka kerta kuinka moni hakee osuutensa. Jaamme sadon aina mahdollisimman tasan hakijoiden kesken, jotta kaikille riittää, eikä tuotteita mene hukkaan.

MISTÄ SATO HAETAAN?

Ruokaosuuskunta jakaa satoa 6 jakelupisteestä ja pellolta. Katso jakelupisteiden tiedot.

ONKO HERTTONIEMEN RUOKAOSUUSKUNTA JA RUOKAPIIRI SAMA ASIA?

Ruokapiiri kuuluu hallinnollisesti Ruokaosuuskuntaan. Kummallakinon kuitenkin omat jäsenensä. Ruokapiiriin voi kuulua liittymättä Ruokaosuuskuntaan ja päinvastoin. Ruokapiirin jäsenmaksu on 25 e/ vuosi ja siihen liitytään lähettämällä yhteystietonsa lomakkeella Ruokaosuuskunnalle. Ruokapiirin kautta voit ostaa luomu- ja lähiruokaa.

Katso lisätiedot ruokapiiristä.